Furygan STYG20 X Kevlar

Furygan STYG20 X Kevlar>

Len tak sme si scrollovali Facebookom keď sme zrazu narazili na nový post od Furyganu. Prvotná reakcia bola: WOW. Hneď po tom ,,Ako to, že o tom nič nevieme!?”. Písali sme teda našim kamarátom z Furyganu, aby nám o novinke prezradili viac. Jednalo sa totiž o absolútnu bombu: Furygan STYG 20 X KEVLAR. Rukavice, ktoré jazdia strelci ako ,,flying frenchman” Johann Zarco, legenda závodov TT Michael Dunlop, superbajkový parťák Topraka - Andrea Locatelli, endurance macher Lucas Mahias a šikovný Moto trojkár: Iván Ortolá.

Aby ste pochopili o čo sa jedná, tak ešte raz. Nie sú to radové, masovo dostupné. STYG 20 sú kevlarové rukavice ktoré sa jazdia v najvyšších sútažiach sveta a vy ich môžete mať na svojej dlani. Najkrajšie na tom je, že rukavice tohto charakteru stoja často cez 300-400 €. Francúzskemu výrobcovi sa podarilo cenu týchto rukavíc stlačiť pod 200€ a sami to opisujú ako ,,krádež”. My sa k tomuto vyjadreniu pridávame. Hneď si ich nasadíte na ruku je vám jasné, že je to to najlepšie, čo ste mali. Totižto o okraj ruky, dlaň a malíček bolo maximálne postarané. V tom zmysle, že ochranná vrstva je v týchto častiach z jedného kusu, spevnená Kevlarovými vláknami a dizajnovaná pre optimálne pokrytie v súlade s maximálnym komfortom. Ten je vo vrcholovom motošporte top priorita.
Chalani z vývojového centra Furyganu tvrdia, že vývoju rukavíc venovali 18 mesiacov a skúšaniu ďalších 6. Rôzne prototypy skúšali spomínaní jazdci, sadli si s nimi, prebrali čo im vadí, čo by spravili inak. Spomínali, že ich skúšali aj niektorí nemenovaní netovárni jazdci, takí, čo majú ,,fetiš” na rukavice. A že si potom s Furyganom potichu dohodli jeden ten pár pre seba na tréningy, pretože na podujatiach musia jazdiť svoje značky. Ale o tom pst! V kombinácii s D3O chráničmi je STYG20 jediný produkt značky, ktorý sa používa pri svetových súťažiach a zároveň je dostupný k zakúpeniu pre vás.

Mobilita ukazováka a stredného prsta je pre plynulú jazdu kritická a preto jej bola takisto venovaná maximálna pozornosť. 100% kozia koža na dlaniach, karbónový tvrdý chránič hánok, slajdre na dlaniach a spojenie malíčku s prstenníkom spolu s mnohými Kevlarovými spevneniami, dvojitými vrstvami kože pre TOP ochranu. Jednoducho, spolu so skvelým fitom ,,out of the box” sú proste celé TOP a vieme ich len odporučiť. Viacerí zo svorky ich testujeme a patria k tomu najlepšiemu, čo sa nám na ruky dostalo. Aj keď vieme že produkčné farby smerujú na masy, nevieme odpútať pohľad od farieb jazdených v GP závodoch. Napríklad také fialové Zarcove, špeci repliky by sme kľudne privítali. To je naša jediná námietka! A ak hľadáš niečo podobné, športové, no cenovo dostupnejšie… chvíľu si počkaj a možno sa dočkáš ;).