Ixon turistické komplety

Ixon turistické komplety>

Ixon Balder patrí medzi jeden z najobľúbenejších turistických kompletov, ktorý u nás ponúkame. Je tomu tak vďaka jeho mäkkučkej látke ktorá spolu so skvelým fitom a príjemnou tepelnou vložkou. Veľmi príjemný pocit hneď, ako si ho dá človek na seba. K tomu pomerne príjemná cenovka strednej triedy. Ako ďalší je Eddas s lepšou vodeodolnou membránou a posledný z trojice je Ragnar, ktorý je pre tých najväčších bojovníkov s okolitými vplyvmi, no zachováva si vycibrený štýl a mega dielenské spracovanie.

 

V roku 2023 Ixon vypustil trojicu nových turistických kompletov. M-SKEID, M-NJORD a VIDAR. Všetky spomenuté novinky disponujú novými chráničmi Fanom. Tie sú veľmi ľahké, tenké a vďaka tomu super komfortné. Niektorí zákazníci by ich nazvali ,,také papierové”, teda často myslia, že nič neochránia. To sú však iba dohady, pretože chrániče sú plnohodnotné Level 1 (ako vo väčšine búnd) a pre náročnejších existujú aj Fanom Level 2 chrániče, na čo sú bundy pripravené.
Mimo nových chráničov sú v bundách použité aj nové nepremokavé membrány vyvíjané priamo výrobcom IXON, in-house. V lacnejšej bunde VIDAR dosahuje membrána XDRY hodnôt 14000 Schmerbers/ 20 000 MVTR. Túto vložku je možné vybrať a použiť ju aj cez bundu, ako nepremok.

Rovnaký systém nájdete aj v bunde M-NJORD. Tá je absolútne priedušná, je to proste letná turistika. Veľké MESH panely po celom povrchu bundy sa osvedčili u niekoľkých zákazníkov, ktorí zvolili takýto boj voči horúčavám.  Skrýva v sebe aj nepremokavú membránu, o kus vodeodolnejšiu XDRY3L o hodnotách 17 000 Schmerbers / 17 000 MVTR - avšak menej priedušnú. Takisto sa dá použiť pod aj na bundu.

A ako posledná, čerešnička na torte: M-SKEID. Jej vrchná vrstva pozostáva z laminovanej membrány XDRY3L s fantastickými hodnotami 26 000 Schmerbers / 20 000 MVTR a vnútro obsahuje odnímateľnú izolačnú vložku. Je to bunda pre najnáročnejších cestovateľov s ,,nadpozemským” vzhľadom. Fakt sme nečakali, že laminovaná membrána bude tak mäkká. Zvyčajne sú takéto bundy na pocit aj na nosenie nie moc príjemné, tvrdé. Mimo toho disponuje M-SKEID veľkými vetracími panelmi. A inak aby bolo jasné, bežný dážď dosahuje hodnoty zhruba 2000 Schmerber, a neskôr na motorke pri rýchlosti 130 km/h je to zhruba 8000 Schmerber - tak pre referenciu.

Všetky bundy z novej kolekcie samozrejme spĺňajú všetky štandardy turistických búnd ako mnoho vačkov zvnútra/zvonka, spojovací zips na zopnutie s nohavicami, nastavovacie pracky a mnohé iné. Môžete si vybrať z viacerých farieb, u niektorých nohavíc aj skrátené/predĺžené verzie. Ixon je navyše výnimočný naozaj prémiovým spracovaním a dôsledne vyberanými materiálmi, ktoré sú príjemné a pohodlné na nosenie. Zároveň parádne na pohľad. Ak by ste sa o nich chceli dozvedieť viac, neváhajte si pozrieť produkty na e-shope, kde sú podrobnejšie popísané a ešte viac odporúčame zastaviť sa a osahať si ich na vlastnú päsť!